RGL FM OMLOOP NIEWSRADIO
26 uur live verslag van Omloop Goeree-Overflakkee

 

Goede doelen

welkom
actueel
omloop
radio
goede doelen
inter@ctief
      

Elk jaar lopen de deelnemers van de Omloop van Goeree-Overflakkee niet alleen voor zichzelf maar ook voor verschillende goede doelen. Alle lopers laten zich per kilometer sponsoren door familie, buren, vrienden, bedrijven etc. Zodat er naast een mooi geldbedrag ook een grote betrokkenheid ontstaat met de Omloop en de goede doelen. Dit jaar koos het Omloopbestuur voor de volgende twee goede doelen: Interplast Holland en Stichting Joop naar Albanië.

Interplast Holland, meer dan een pleister
 
Deze organisatie voert medische hulpprogramma's uit in ontwikkelingslanden. Misvormde kinderen (met aangeboren afwijkingen of brandwonden) worden door Nederlandse plastisch chirurgen, anesthesisten en operatieassistenten kostenloos geopereerd.
 
http://www.nvpc.nl/interplast

Stichting Joop naar Albanië, wat je weggeeft verlies je niet...
 
Iedereen heeft vorig jaar gezien dat hulp aan Albanië meer dan nodig is. De Kosovo-crisis heeft bijvoorbeeld niet alleen Joegoslavië getroffen maar ook het aangrenzende land, Albanië. De Stichting Joop naar Albanië, bestaande uit vrijwilligers probeert samen met de lokale bevolking de primaire levensbehoeften iets te verbeteren. Zoals gebeurd bij het renoveren en onderhouden van de vrouwenkliniek in Krujë.
 
www.

Klik voor meer informatie op de webadressen van beide organisaties.

  Ontwerp door © Kees Grinwis/Dune Webdesign voor Radio Goeree Lokaal
  Inhoud © Stichting Radio West Goeree-Overflakkee