RGL FM OMLOOP NIEWSRADIO
26 uur live verslag van Omloop Goeree-Overflakkee

 

Actueel

welkom
actueel
omloop
radio
goede doelen
inter@ctief
      
Nieuws -  Uitgevallen lopers -  Achtergrond informatie
De laatste loper is op tijd gefinished
Carla van Lenten is gearriveerd bij de finish in Ooltgensplaat. Rond 18:48 ging zij als laatste loper over de finish (dus net binnen de 24 uur)

Sluitingstijden posten
Hier volgen de tijden waarop de laatste posten van deze elfde Omloop dicht gaan. Hoek van Sint Jaepe 14:42 Oude-Tonge Kaai 15:46 Lodewijksweg 16:33 Galathese Haven 17:45

Bijna 100 lopers binnen
Enkele minuten geleden de 95e loper op de Kaai in Ooltgensplaat. Voor twee uur verwachten wij de honderste loper over de finish te zien gaan.

De middengroep lopers komt in Ooltgensplaat aan!
Vanaf 2 uur zal de Kaai in Ooltgensplaat langzaam volstromen met lopers, tussen 2 en 5 uur komt de grote middengroep binnen. Dit is dus een aantrekkelijk tijdstip voor de belangstellenden.

Vergeet de RGL prijsvraag niet!
U kunt nog tot zaterdag-middag 05:00 uur meedoen aan de RGL prijsvraag die u kunt vinden op de hoofdpagina van de RGL omloop site. U maakt hiermee kans op een boekenbon tvw 40 gulden!
Redactie RGL

Eerste Ouddorper over de finish
Leendert van Beek is als eerste Ouddorper aangekomen in Ooltgensplaat.
De 23-jarige Leendert heeft voor de derde keer de Omloop van Goeree-Overflakkee voltooid.

Liever vroeg dan laat...
Alvast noteren in de agenda: Omloop 2001 wordt gehouden op 24 en 25 augustus.

Post 14 dicht
De post aan de Diederiksweg is vanaf nu gesloten.

Gevonden mobiele telefoon
10:15 Bij de uitgang van De Slikken is een mobiele telefoon gevonden. Deze is af te halen bij Van Der Velde in Herkingen.

Eerste Loper in Ooltgensplaat
09:57: Dhr. Brouwer uit Middelburg is de eerste loper die de finish in Ooltgensplaat heeft bereikt.

Foto's bij FlakkeeNet
Op de internetsite van FlakkeeNet zijn vanaf nu foto's te zien van afgelopen nacht: www.flakkeenet.nl

De Groene Kruisweg in Herkingen
Johan van Oeveren, agent aan het omloop-front, meldde dat alles nog steeds prima en rustig verloopt. Hij had echter wel een dringende oproep voor de verzorgers (en anderen). U WORDT VERZOCHT OM NIET OP DE GROENE KRUISWEG IN HERKINGEN TE PARKEREN. Het betreft de weg vanuit de haven richting v/d Velde. Ieder jaar ontstaan er problemen doordat de lopers zich daar tussen geparkeerde auto's moeten doorwringen. Werkt u allen mee, en parkeer ergens anders!!!! Persoonlijke dank van oom agent!!!!

Politie niet in actie
07:30 De politie spreekt over een zeer rustige omloop-nacht.

Slikken van Flakkee
De Slikken van Flakkee wordt door veel lopers als het moeilijkste stuk van de Omloop Goeree-Overflakkee ervaren. De eerste lopers hebben inmiddels dit natuurgebied bereikt.

Belangrijk voor het publiek is dat zij worden verzocht het gebied niet te betreden.


Problemen met route-markering
Tussen Quasi Beachclub en Maritiem Duinrestaurant de punt zijn de route-bordjes weggehaald. De lopers ondervinden hiervan wel enige hinder.

Nachtelijke tussenpauze
In Herkingen wacht voor de lopers soep en yoghurt, verzorgt door de medewerken van verzorgingstehuis 'Ebbe en Vloed'. Tevens is Herkingens een verplichte stopplaats, de lopers mogen pas weer om 06:05 de post verlaten.

Jongeren zorgen voor overlast
Rond de centrale meldpost van de omloop in Ooltgensplaat is wat overlast geweest. Jongelui zijn daar door de politie weggestuurd, waarna de rust weerkeerde. Overigens het enigeincident tot nu toe, want verder verloopt alles uiterst vlekkeloos en tot volkomen tevredenheid van agent van Vliet.

Het zand onder de voeten
Langzamerhand zullen de lopers het strand van Ouddorp betreden voor een aantal zware kilometers. Een ondersteuning is daarom meer dan welkom. Bel: 0187-683530 of e-mail: omloop@rgl.nl.

Laatste Loper
01:30 Inmiddels heeft de laatste loper de Vismijn in Stellendam bereikt.

Lopers verlaten Vismijn
Om 00:18 uur zijn de eerste lopers vertrokken uit de Vismijn in Stellendam. De tocht wordt voorgezet naar het Havenhoofd, waarna de lopers door het natuurgebied de Kwade Hoek komen en op het strand verder gaan.

Parkeren was het enige probleem
Agent van den Boogert weet te melden, dat alles tot 22.22 uur prima is verlopen. Met groot plezier meldt hij dat er niets te melden valt. Behalve dan dat hij om 0.00 uur wordt afgelost door collega van Vliet. Als het meezit draait hij een bijzonder prettige dienst, waarbij parkeer-overlast als zwaarste misdrijf is aan te merken. Kortom, de omloop is zowel qua weer, publiek als overlast tot nu toe een groot feest te noemen!!

De avond valt in
Langzamerhand trekken de lopers hun trainingspakken aan. De temperatuur daalt snel.
De spieren zullen zich moeten instellen op deze flinke schommeling.

Nieuwsbericht van de Omloop-Stichting.
De lopers worden verplicht enige rustpauze's te houden, zo mag men bij de Vismijn in Stellendam pas vanaf 00:18 uur vertrekken.
Voor mensen die contact moeten zoeken met de centrale informatiepost, het telefoonnummer hiervan is (0187) 632584.

De credits!
Radio Goeree Lokaal wil alle luisteraars en surfers bedanken voor hun belangstelling en de honderden reacties. De medewerkers die OmloopNieuwsRadio mogelijk maakten waren:
    Hans van Splunder, Tim Hoek, Dirk Spar-v/d Hoek, Aad Jelier, Bianca van Splunder, Leo Troost, John Kwakkenbos, Marcel Scheffers, Siem Schutte, Michel Buurveld, Corne Grinwis, Dirk Heerschap, Carla Witte, Edwin v/h Geloof, Simon Voortman, Wilbert Moerkerk, Kees Grinwis, Ronnie van Splunder, Ronnie Schutte en Wim de Valk.

Laatste politiebericht (15)
Uit het laatste gesprek met agent op lokatie, Johan van Oeveren, kon de conclusie worden getrokken, dat de omloop fenomenaal goed is verlopen. Zonder enig noemenswaardig incident een bijna 30-uurs evenement.
Werkelijk uniek te noemen. Begeleiders, kijkers en bezoekers krijgen de complimenten van oom agent!!!

Politiebericht inzake parkeren in Ooltgensplaat!
Bezoekers van Ooltgensplaat worden DRINGEND verzocht zich aan de parkeerborden en aanwijzingen te houden. Er ontstaan nu problemen doordat mensen enigszins ondoordacht en brutaal auto's neerzetten, waar duidelijk staat dat dit niet de bedoeling is.

U dient met auto's weg te blijven uit het centrum van Ooltgensplaat. Verder wordt u dringend verzocht de hekken te laten staan. Er zijn mensen die de hekken opzij zetten en er vervolgens langs rijden. De politie is voornemens dit soort bezoekers toch te bekeuren.


Foto van de 1e Ouddorpse gefinishte loper

Een lachende Leendert van Beek als eerste Ouddorp in Ooltgensplaat over de finish!

Eerste vrouwelijke loper gefinished
De eerste vrouwelijke loopster Margreet Ouwens is geariveerd in Ooltgensplaat. Margreet Ouwens is tevens het eerste bestuurslid die daadwerkelijk een omloop volledig heeft uitgelopen.

Slotavond
Zoals gebruikelijk houdt de Stichting Omloop Goeree-Overflakkee een slotavond. Dit jaar op 3 november. Alle lopers worden hiervoor uitgenodigd. Daarnaast zal op deze avond de sponsoropbrengst worden bekend gemaakt. Ook zal degene die het meeste sponsorgeld heeft opgehaald op passende wijze in het zonnetje worden gezet.

De Kaai ontvangt nieuwe lopers
716, 955, 35, 702, zijn gefinished Het begint vol te lopen bij de finish in de Plaat nr. 76 , 35, 702 zijn net binnen gekomen.

Lopers zwoegen in hitte
Op de lange dijken richting Ooltgensplaat vechten lopers niet alleen tegen verzuring, spierpijn en vermoeidheid maar ook de hitte. Belangrijk is dat lopers regelmatig wisselen van sokken en andere kledingstukken. Gebruik zonnebrandolie en draag bijvoorbeeld een pet om verbranding te voorkomen.

Lopers druppelen binnen
loper 53 is binnen !!!!! (11:11)

Tweede loper is binnen!
Loper 910 heeft als tweede loper de finish in Ooltgensplaat gehaald. Het aantal afvallers wordt steeds minder, ondanks de warme temperatuur.

Politie tevreden
Agent Johan van Oeveren, meldde dat de omloop nog steeds zorgeloos verloopt. Hij was net verhuisd van St. Jaepe naar Oude Tonge en wist te melden dat het in Oude Tonge nog rustig is. De grootste verkeers-colonne bevindt zich nog in Herkingen. Hier zal echter snel verandering in komen, aangezien Oude Tonge in beeld komt. Dat is overdag altijd het drukste punt. Kom op tijd en volgt u de aanwijzingen van de agenten.

Hardlopers...
De organisatie heeft een hardloper gesignaliseerd, namelijk nr. 716. Dhr. Posthuma denkt dat het een hardloop-wedstrijd is, want hij was al gesignaliseerd op de Kaai in Oude Tonge. De organisatie wil er de nadruk op leggen dat "De Omloop" een recreatieve loop is, en geen hardloopwedstrijd.

Post 10 gesloten
Post 10 (Preekhilpolder) is gesloten. Nu het lichter wordt, neemt gelijk het aantal afvallers drastisch af. De mensen zien het weer helemaal zitten. De lange dijken richting Ooltgensplaat lonken...!

Lopers vertrekken eerder uit Herkingen.
Inmiddels zijn de eerste lopers alweer uit Herkingen vertrokken. Met goedkeuring van het Omloopbestuur is het vertrektijdstip vervroegd. Hierdoor zal de eerste loper waarschijnlijk rond 10:15 uur op de Kaai in Ooltgensplaat aankomen. Jan Westhoeve uit Ouddorp is op dit moment nog de rapste.

Win een Multimedia PC
Zaterdag 26 augustus zal FlakkeeNet aanwezig zijn op de Voorstraat in Ooltgensplaat met de grote Omloop loterij. U maakt daarmee kans op een complete Multimedia PC, inclusief printer en scanner en één jaar lang gratis toegang tot het Internet.
De opbrengst van "De Grote Omloop Loterij" is bestemd voor de goede doelen van "De Omloop".
De verkoop van de loten gaat om 12:00 uur van start. De trekking vindt plaats om 19:00 uur.

Visafslag; druk maar vooral gezellig
De doorkomst van de lopers bij de Visafslag in Stellendam is goed verlopen, afgezien van elke parkeerprobleempjes.De EHBO meldt een 'normale' drukte. Wel geeft zij het advies aan lopers om dit warme weer regelmatig de sokken te verwisselen. De EHBO verwacht dat De Slikken wederom voor veel lopers te veel zal worden, zeker gezien de te verwachte temperaturen.

Gevonden: damestas
Tussen post 7 en 8 is er een beige damestas gevonden. Deze tas is inmiddels op de Centrale Post in Ooltgensplaat gebracht.

Niet parkeren nabij Quasi Beachclub
De Omloop nog steeds één groot feest is. Zo zegt de politie. Er is tot nu toe maar één probleem. Het parkeerterrein bij de Quasi Beachclub moet vrijblijven voor de verschillende hulpdiensten en dat weten de mensen die het parcours volgen niet. Dit is echter wel bijzonder belangrijk. De politie roept iedereen dan ook persoonlijk om daar NIET te parkeren. Maak desnoods even gebruik van het openbaar vervoer, wat daar speciaal voor rijdt.

Verzoeklijn roodgloeiend
De verzoeklijn van RGL is een groot succes. Tientallen reacties komen elk uur binnen bij de telefonistes. Na afloop van de Omloop van Goeree-Overflakkee worden alle groetjes&verzoekjes geplaatst op het internet. Ook de internetsite wordt druk bezocht!

Parkeerproblemen Visafslag
Agent van Hans van Vliet heeft de taken van Izak v/d Boogert overgenomen. Deze wist te melden dat er alleen parkeerproblemen zijn in Stellendam. Het is enorm druk en iedereen moeter rekening mee houden dat het parkeren wel een poosje gaat duren.

Tussenstop: vismijn
Jan Wielaard uit Stellendam zal zijn 50-ste verjaardag vieren in de Vismijn van Stellendam. Hij is een van de weinige lopers die aan alle tien vorige edities heeft meegedaan.

Op het menu in de Vismijn staat voor de lopers macaroni bolognese + yoghurt.

Connexxion heeft in samenwerking met de Stichting Omloop Goeree-Overflakkee een dienstregeling ingezet om de verkeersdrukte op de Kop van Goeree te verminderen.
Vertrektijd Vismijn: 00:00,00:20,00:40,01:00 en verder om de 20 minuten t/m 06:00 en 06:20 uur.

Lopersveld valt uit elkaar
Hoewel om 20.45 uur de eerste lopers al op het Havenhoofd arriveerden, liepen er om 21.15 uur nog honderden mensen 3 a 4 kilometer voor het Havenhoofd. Dus er zijn al flinke gaten geslagen.
Toch weet de politie goed overzicht te houden. Alles verloopt tot nu toe prima. Er heerst een gemoedelijke sfeer onder het publiek. Af en toe een opmerking richting brutale automobilisten die sluiproutes tot op het parcours weten, maar dat is alles. Agent v/d Boogert was niet zo blij met het frisse windje, maar gunde dit de lopers van harte.

Grote publieke belangstelling
Op het Havenhoofd in Middelharnis hebben zich honderden mensen verzameld om de langskomende lopers te ondersteunen.

De 11e omloop van start
Om 19.01 heeft prof voetballer Peter van Vossen het startschot gegeven voor de 11e Omloop van Goeree-Overflakkee. Onder grote belangstelling vertrokken bijna 900 lopers voor de monstertocht over 110 km.

  Ontwerp door © Kees Grinwis/Dune Webdesign voor Radio Goeree Lokaal
  Inhoud © Stichting Radio West Goeree-Overflakkee