Aan de Omloop van Goeree-Overflakkee worden jaarlijks één of meerdere goede doelen verbonden, waarvoor de lopers zich individueel kunnen laten sponsoren. Elke deelnemer aan de volledige omloop heeft ook een doel voor ogen: Het halen van de finish binnen 24 uur, maar voor sommigen is het doel om mee te doen aan een grote wandeltocht nog te hoog gegrepen. Zoals het geval is bij één van de goede doelen van dit jaar.

Stichting Wereldwinkel Goeree-Overflakkee

De Wereldwinkel verkoopt originele cadeaus en heerlijke levensmiddelen uit andere culturen. Onze producten zijn gemaakt met respect voor mens en milieu. Omdat de producenten - zoals zilversmeden, pottenbakkers en koffieboeren - er een rechtvaardige prijs voor krijgen, kunnen ze een menswaardig bestaan opbouwen. Met uw aankoop helpt u hen daarbij.

Wereldwinkels zijn bijzondere cadeauwinkels waar je producten kunt kopen uit niet-westerse culturen. Koffie van boeren uit Tanzania, lieve knuffels uit Sri Lanka en trendy sieraden uit India. Maar ook geurige wierook, authentieke muziekinstrumenten, leuke woonaccessoires en bijzondere bureauartikelen. En je vindt er smakelijke levensmiddelen. Zoals koffie, thee, cacao, sauzen, chutneys en wijn. Koop je iets in één van de 400 Wereldwinkels in Nederland dan bevorder je de eerlijke handel en steun je de ontwikkeling van zilversmeden, pottenbakkers en koffieboeren op het zuidelijk halfrond.

Dit zeggen zij erover:

'We bepalen gelukkig nu zelf welke know-how we op dit moment nodig hebben' Nu een aantal boerenvertegenwoordigers in Tanzania getraind zijn in 'koffie proeven', kunnen zij de kwaliteit van de partijen écht beoordelen en zijn zij écht in staat de kwaliteitsdiscussie met de afnemers te voeren.

'Omdat de ontwerpen van onze knuffels zo aanslaan, exporteren we ze nu ook!' Sandra nam zich één ding heilig voor: ze zou een beter leven krijgen dan haar ouders. En niet alleen zijzelf, ook andere vrouwen in Sri Lanka. Ze werd advocaat en startte daarnaast de weefwerkplaats Selyn die aan 200 vrouwen werk biedt.

'Dankzij goede ondersteuning konden wij onze sieraden verkopen en leggen we nu geld opzij voor de kinderen' Professor Sharma en zijn vrouw Tara trokken zich het lot van de 'onaanraakbaren' en moslim-handwerkslieden in India aan. Onder hun leiding zijn inmiddels tientallen sterke handnijverheidsgroepen ontstaan die erin slagen de markt te betreden. Zij krijgen een goeie prijs voor bijvoorbeeld hun sieraden en kunnen geld opzij leggen voor hun kinderen.

Best Buddies Nederland

Dit jaar heeft het bestuur van de Omloop besloten om zich, naast een hoofddoel en 3 kleine doelen, voor 5 jaar aan Best Buddies Nederland te conformeren. Best Buddies Nederland zal de komende 5 jaar een vast bedrag van de Stichting Omloop Goeree-Overflakkee ontvangen.

Best Buddies is een non-profit organisatie die jonge mensen tussen de 16 en de 35 jaar met een licht verstandelijke beperking koppelt in een één op één relatie aan studenten. Best Buddies begon in 1987 toen Anthony Kennedy Shriver (toen zelf student) zich realiseerde dat het voor mensen met een verstandelijke beperking erg moeilijk is om in contact te komen met leeftijdsgenoten zonder verstandelijke beperking. Als student wist hij dat studenten de energie en de mogelijkheden hebben om een positieve verandering teweeg te brengen in onze samenleving. Zijn inspiratie bracht de twee doelgroepen met elkaar in contact en zo ontstond Best Buddies.

Andere goede doelen

Evenals voorgaande jaren zal er van het bijeengelopen bedrag weer een deel gedoneerd worden aan de volgende kleinere goede doelen:

Kindermiddag Voedselbank

De voedselbank Goeree-Overflakkee wil op 4 december een sinterklaasmiddag organiseren voor kinderen van ouders dit gebruik maken van de voedselbank. De voedselbank deelt per week circa 60 voedselpakketten uit op Goeree-Overflakkee.

Stichting ALS

Amyotrofische Laterale Sclerose (ALS) is een spier- en zenuwaandoening die leidt tot het progressief uitvallen van de spieren. Het sponsor geld word gebruikt voor onderzoek en de kwaliteit van de zorg.

meer info op: www.alswestland.nl

Stichting AmbulanceWens

"Stichting AmbulanceWens": De naam komt voort uit het idee om de laatste wens van terminale patiënten te vervullen met vrijwilligers en een eigen ambulance.