Goede Doelen

Ook dit jaar zijn er, evenals voorgaande jaren, twee goede doelen gekozen waar men voor kan gaan lopen. Één van deze goede doelen is de stichting "Doe Een Wens". Voor het andere goede doel is er besloten om speciaal aandacht te schenken aan het feit dat het dit jaar 50 jaar geleden is dat de watersnoodramp heeft plaats gevonden - men doet dit met het thema "Doorlopend herinneren '53".

Doorlopend herinneren '53

Het bestuur van de Stichting Omloop Goeree-Overflakkee heeft in samenwerking met het Waterschap Goeree-Overflakkee besloten om in het jaar waarin de Nationale Herdenking Watersnoodramp plaatsvindt ook aandacht te besteden niet alleen aan de watersnoodramp uit 1953 doch dit natuurverschijnsel in een breder perspectief te plaatsen.

Voortdurende strijd

Immers in onze delta voeren wij al eeuwen een strijd tegen het water en de daarmee gepaard gaande overlast en die strijd beperkt zich niet alleen tot de achter ons liggende periode doch zal ook nu en in de toekomst gevoerd moeten blijven worden. De kracht van de natuurelementen zorgt ervoor, dat wij nimmer kunnen stilzitten; permanente waakzaamheid is geboden, ook al leeft bij menigeen door de voltooiing van het Deltaplan de gedachte, dat wij thans permanent gevrijwaard zijn voor de gevaren van het ons omringende water.

Niet weg te denken rol

Het Waterschap Goeree-Overflakkee neemt een niet weg te denken plaats in in de voortdurende strijd tegen het water. Deze organisatie heeft destijds in 1953 mede een rol gespeeld bij het herstel van de dijken en waterkeringen en speelt heden ten dage nog immer een belangrijke rol, nu deze organisatie ondermeer middels onderheoud en bewaking de veiligheid mede dient te waarborgen.

Bewustzijn in stand houden

Het is dan ook om die reden dat het bestuur van onze stichting samen met het Waterschap dit jaar heeft aangegrepen om het bewustzijn en de alertheid van de bewonders permanent in stand te houden. Dit willen wij realiseren door op markante plaatsen langs de route van de Omlooop langs dijken en andere waterkeringen vandaalbestendige c.q. herdenkingstekens te plaatsen, waarbij er wordt stilgestaan bij de effecten en gevolgen die de watersnoodramp heeft gehad en waaruit tegelijkertijd volgt, dat wij ook in de toekomst waakzaam moeten blijven.

Doe Een Wens

Groot of klein, iedereen heeft zo zijn eigen hartewensen. Met veel geduld lukt het meestal wel om die wensen ook daadwerkelijk in vervulling te laten gaan. Voor kinderen met een levensbedreigende ziekte is er echter niet altijd voldoende tijd om af te wachten of de 'liefste' wens ook daadwerkelijk in vervulling gaat. Daarom is de Doe Eens Wens Stichting Nederland opgericht om deze wensen wél te kunnen vervullen.

Doe Een Wens Stichting Nederland vervult kinderwensen

De doelstelling van de Doe Een Wens Stichting Nederland is het vervullen van de 'liefste' wens van kinderen met een levensbedreigende ziekte. In principe worden alle wensen gerealiseerd, mits de kinderen dit lichamelijk en geestelijk aankunnen en het binnen de mogelijkheden van de Stichting ligt.

Doe Een Wens Stichting Nederland bestaat sinds 1989

De Doe Een Wens Stichting Nederland maakt deel uit van de Make-A-Wish Foundation International, die wereldwijd in ruim twintig landen actief is. In al deze landen worden op zorgvuldige en betrokken wijze de wensen van kinderen vervuld. De privacy van het kind en het gezin worden beschermd. In Nederland zijn zo'n tweehonderd vrijwilligers actief in het begeleiden en het vervullen van de wensen. Zij worden ondersteund door een kleine vaste staf in het hoofdkantoor te Woerden.

Doe Een Wens Stichting Nederland behandelt alle wensaanvragen zorgvuldig

Iedereen kan een kind met een levensbedreigende ziekte aanmelden bij het kantoor van de Doe Een Wens Stichting. Vervolgens beoordeelt de Medische Commissie van de stichting of een kind een Wenskind is. In sommige gevallen is haast geboden en kan er een spoedprocedure plaatsvinden. Als we de 'liefste' wens achterhaald hebben, wordt op creatieve en passende wijze de wens door een team van vrijwilligers vervuld. De stichting streeft ernaar iedere wensvervulling volledig te bekostigen (vervoerskosten, toegangskaarten, maaltijden, zakgeld, etc.) Indien de ouders en thuiswonende zusjes en broertjes tot 18 jaar bij de wensvervulling aanwezig zijn, worden ook hun kosten betaald