RGL FM OMLOOP NIEWSRADIO
26 uur live verslag van Omloop Goeree-Overflakkee

 

Actueel

welkom
actueel
omloop
radio
goede doelen
inter@ctief
      
Nieuws -  Uitgevallen lopers -  Achtergrond informatie

Magreet Ouwen is dit jaar de nieuwe secretaris van het Omloopbestuur. Voor het eerst zit in het Omloopbestuur ook een lid dat daadwerkelijk de Omloop van Goeree-Overflakkee heeft uitgelopen. Ook dit jaar hoopt de kersverse secretaris haar wandelschoenen op 25 en 26 augustus aan te trekken.

Dit jaar zullen de lokale omroepen Radio Goeree Lokaal en Radio Flakkee onafhankelijk van elkaar de Omloop van Goeree-Overflakkee verslaan. In de gezamenlijke vergaderingen bleek dat beide omroepen de huidige samenwerking eerst vorm willen laten geven in wat "kleinschalige" evenementen zoals al gebeurde bij de Champions League, de Ons Eiland Cup en de Truckrun.

Om in de nachtelijke uren de verkeerschaos op de Kop van Goeree zoveel mogelijk te beperken voert het Omloopbestuur gesprekken met busvervoerder Conexxion. De wens is om een busdienst te laten pendelen tussen de publieksplaatsen in Stellendam en Ouddorp. Dit moet vooral de drukte rondom de Vismijn in Stellendam verminderen. Vorig jaar hadden veel lopers last van de stilstaande en rijdende auto’s bij het verlaten van de Vismijn richting Goedereede-Havenhoofd.

De Omloop kent dit jaar een andere startprocedure. De lopers zullen niet vanaf de Kaai worden weggeschoten maar vanuit de Voorstraat in Ooltgensplaat. Het bleek vorig jaar erg moeilijk om de lopers vanuit de inschrijfpost snel bij de start op de Kaai in Ooltgensplaat te krijgen. Dit mede door het groeiende deelnemersveld en de enorme publieke belangstelling.

De route is op de Kop van Goeree is veranderd. Voordeel van de routewijziging is dat de lopers bijna geen last zullen hebben van het verkeer
Zo zullen de deelnemers niet meer door maar langs het dorpje Goedereede-Havenhoofd lopen. Vanuit de post De Kwaaie Hoek zal het nieuwe fietspad richting Ouddorp worden genomen. Ter hoogte van Paal 10 wordt dan het strand opgegaan.

De lopers zullen bij Strandpaviljoen Quasi Beachclub niet worden tegen gehouden, de beachclub wordt een post in plaats van een stopplaats.
Het Omloopbestuur erkent de problemen die vorig jaar ontstonden doordat het strandpaviljoen niet over voldoende ruimte beschikt om lopers lange tijd vast te houden. De stopplaats wordt verhuisd naar Herkingen, waar de eerste lopers vroeg in de morgen zullen aankomen.

Het medisch team zal tijdens de Omloop letten op lopers die zonder enige voorbereiding continu gebruik maken van de medische voorzieningen. Vooral wanneer dit ten koste gaat van lopers die wel honderden kilometers in de benen hebben zitten.
"Hulp kan natuurlijk niet geweigerd worden", zo zegt het medisch team maar enig onderscheid zal zeker plaatsvinden.

  Ontwerp door © Kees Grinwis/Dune Webdesign voor Radio Goeree Lokaal
  Inhoud © Stichting Radio West Goeree-Overflakkee