Aan de Omloop van Goeree-Overflakkee worden jaarlijks één of meerdere goede doelen verbonden, waarvoor de lopers zich individueel kunnen laten sponsoren. Elke deelnemer aan de Omloop heeft ook een doel voor ogen: Het halen van de finish binnen 24 uur. Soms loopt het op rolletjes en soms gaat het wat minder makkelijk, dan is een steuntje in de rug onontbeerlijk.

Stichting "Vrienden van Ziekenhuis Dirksland"

Dit jaar is het goede doel wat gekozen is voor de omloop een eilandelijk goed doel, namelijk de Stichting "Vrienden van Ziekenhuis Dirksland".

"Door de keuze van het sympathieke doel van dit jaar hopen we natuurlijk dat veel wandelaars meelopen met de Omloop en zich laten sponsoren, waarmee zij onze doelen sneller helpen realiseren", aldus Pieter Helmsing, de voorzitter van de Stichting "Vrienden van Ziekenhuis Dirksland". Het bestuur van de stichting was aangenaam verrast over de keus voor het goede doel van de 19e omloop van Goeree-Overflakkee en hoopt dat er veel belangstelling zal zijn voor deze tocht der tochten.

In het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis Dirksland komen jaarlijks meer dan 40.000 mensen op de poliklinieken en worden ruim 7000 patiënten opgenomen. Daarnaast vinden nog bijna 6000 opnamen voor dagverpleging plaats. Het is voor de inwoners van Goeree-Overflakkee belangrijk dat ze de luxe hebben van een eigen ziekenhuis in de directe omgeving.

Met de genoemde aantalen behoort het ziekenhuis echter wel tot de groep van de kleinere ziekenhuizen. Om toch de noodzakelijk groei te kunnen realiseren, deze is nodig voor het voortbestaand, heeft de directie gekozen voor de aanschaf van nieuwe medische middelen en voor apparatuur die direct van belang is voor goede patiëntenzorg.

Hierbij gaat het ondermeer om:

De vriendenstichting van het ziekenhuis Dirksland hoopt deze doelen sneller te kunnen bereiken, nu ze gekozen is als ht goede doel van de Omloop van dit jaar. Ook hoopt men op deze manier de extra en aanvullende zorg te kunnen bieden, zorg waar de patië recht op heeft.

Eilandelijke doelen

Evenals voorgaande jaren zal er van het bijeengelopen bedrag weer een bijdrage van €1 500 gedoneerd wordt aan de volgende eilandelijke goede doelen: