Op 26 en 27 augustus 2011 presenteert Radio Goeree Lokaal "OmloopNieuwsRadio". Vanaf vrijdag zes uur 's avonds tot zaterdag 20:00 uur volgt de lokale omroep van de gemeente Goedereede de lopers van de 22e Omloop van Goeree-Overflakkee weer op de voet, zodat u als luisteraar geen stap hoeft te missen!

Zo is er het actuele weerbericht, de actuele verslaggeving, de beste muziek en natuurlijk uw interactieve groetjes en verzoekjes.

Dit jaar is het niet alleen mogelijk om OmloopNieuwsRadio te volgen via deze internetsite en via de ether op frequentie 105.6 FM in de regio Goeree en omstreken, maar kan iedereen -waar ook ter wereld- via RGL's live-stream de uitzending volgen.

Ieder uur wordt het onderdeel 'Loper belicht' uitgezonden. Hierin word live contact gezocht met een van deelnemers aan de omloop. De luisteraar krijgt op deze manier een actuele impressie van de omloop heet van de naald. "Hoe is de sfeer op dit moment?" en "Wat zijn uw persoonlijke indrukken? "Is het dit jaar zwaarder dan voorgaande keren?"

Hieronder staat welke deelnemer er aan bod komt in de rubriek, die vanaf 20:30 uitgezonden gaat worden. Overdag zal dit 1x per uur zijn (rond het halfuur) en 's nachts zal dit 2x per uur uitgezonden worden (rond kwartover en kwartvoor).

Deelnemer Woonplaats Startnr Achtergrondinformatie
Frans Troost Goedereede 172

De eerste omloop die Frans heeft gelopen was in 1992, begonnen als een grap met een aantal vrienden ze hebben zich ingeschreven zonder kennis en voorbereiding en dat hebben ze geweten. Vele blaren en spierpijn rijker kwamen ze niet verder dan Herkingen.

Frans:

"Het volgende jaar in 1993 hebben we getraind en vanaf toen is alles vlekkeloos verlopen en heb ik alle omlopen tot en met 2001 meegedaan en uitgelopen. Met uitzondering die van 1999 toen heb ik niet meegelopen maar als controlepost op het Westhoofd gestaan. Dit was gelijk na die van 1992 de zwaarste omloop. Hulde aan de hulpposten die ook de hele nacht op de been moeten zijn."

In totaal doet Frans nu als loper voor de 10e keer mee.

Willem Jan Tanis Goedereede 329

Wilem-Jan is 42 jaar. Het is wel ongeveer 15 jaar geleden dat hij de omloop voor het laatst gelopen heb. Toendertijd heeft hij 6 keer meegedaan waarvan 2 keer uitgelopen en Willem-Jan heeft ook 2x de vierdaagse van Nijmegen gelopen.

Omdat dit jaar zijn zoon van 11 jaar voor het eerst met de vierdaagse van Nijmegen liep en Willem-Jan als begeleider 4x 30 km meegelopen heeft is de wandelsport weer gaan kriebelen en loop hij dus nu weer met de omloop mee.

Commy Klepper-Tanis Goedereede 322
Rens Jansen Spijkenisse 38 Loopt voor de 22ste keer mee en heeft hem 19 maal uitgelopen, dus een oude rot in de omloop. Herkenbaar voor veel Flakeeërs met een wit petje met wiebelend haasje op zijn hoofd.
Coert Peeters Almere Ondanks de weersvoorspellingen is Coert toch van plan, vanavond te starten (voor mijn tweede Omloop).