Aan de Omloop van Goeree-Overflakkee worden jaarlijks één of meerdere goede doelen verbonden, waarvoor de lopers zich individueel kunnen laten sponsoren. Elke deelnemer aan de Omloop heeft ook een doel voor ogen: Het halen van de finish binnen 24 uur. Soms loopt het op rolletjes en soms gaat het wat minder makkelijk, dan is een steuntje in de rug onontbeerlijk.

Ronald McDonald

Boot van het Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam

Dit jaar is als goed doel gekozen voor de nieuwbouw van het Ronald McDonald Huis 'Sophia Rotterdam'.

Het Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam is een zogenaamd 'Thuis ver van Huis'. Ouders, broertjes en zusjes van (ernstig) zieke kinderen in het Erasmus MC Sophia kunnen hier slapen, eten en tot rust komen. Een verblijf in het Ronald McDonald Huis biedt ouders de mogelijkheid dicht bij hun kind te zijn, het te steunen en te troosten en zo vaak als mogelijk op bezoek te gaan.

Het huidige Ronald McDonald Huis ligt op enige afstand van het Sophia Kinderziekenhuis, midden in het centrum van Rotterdam. Hierdoor voelen bewoners zich met name 's-avonds niet altijd veilig als ze moeten pendelen tussen het Ronald McDonald Huis en het Kinderziekenhuis. Bovendien heeft het huidige Huis geen buitenverblijf voor ouders en kinderen dat van binnenuit gemakkelijk bereikbaar is. Toen bekend werd dat de entree van het Sophia Kinderziekenhuis zou worden verbouwd, is in overleg met het bestuur van het Erasmus Medisch Centrum besloten om vlak voor de entree van het Sophia Kinderziekenhuis een nieuw, driehoekig Huis van acht verdiepingen te bouwen.

De slogan die dit jaar verbonden wordt aan de Omloop is:

Verklein de afstand tussen ouder en kind, terwijl u de 110 km overwint!

Het Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam wenst alle lopers een zeer voorspoedige Omloop!

Eilandelijke doelen

Van het bijeengelopen bedrag zal daarnaast een bijdrage van 1500 euro worden gedoneerd aan de volgende eilandelijke goede doelen: