Evenals vorig jaar zult u hier gedurende de omloop het laatste nieuws vinden, klik hier voor het laatste nieuws. Uiteraard hoort u het meest recente nieuws en goede muziek via Radio Goeree Lokaal.

Hieronder vindt u de laatste berichten van de Stichting Omloop Goeree-Overflakkee

Wijziging route nabij de slikken

De noordelijke helft van de Slikken is helaas dit jaar wederom te nat om doorheen te lopen. De Groenservice Zuid-Holland van het Natuur- en Recreatieschap de Grevelingen (GZH) biedt ons dit jaar een alternatieve route door het zuidelijke deel van de Slikken aan. Dit betekent dat we via het verharde pad om de noordelijke helft van de Slikken zullen lopen en het zuidelijke deel via een speciaal voor de Omloop gemaakte lopersvriendelijke overstap over het prikkeldraad zullen betreden en de route vandaar via de Slikken zullen vervolgen naar de post Uitgang Slikken. Deze alternatieve route wordt natuurlijk duidelijk aangegeven met onze Omloop-routebordjes.

Het Omloopbestuur is GZH zeer erkentelijk voor alle moeite die zij hiervoor ondernemen (zoals het maken van de overstap en het uitzetten en maaien van de alternatieve route), zodat onze lopers toch door dit prachtige natuurgebied mogen lopen.

Aangezien door deze alternatieve route de Omloop iets langer zal worden, heeft het bestuur besloten de sluitingstijden van de posten vanaf de Uitgang Slikken tot en met de finish in Ooltgensplaat met een kwartier te verlengen. Dit betekent dat de laatste loper dit jaar mag finishen om uiterlijk 19.15 uur in Ooltgensplaat.

Bidons bij VVV/ANWB Middelharnis tijdens Omloop Goeree-Overflakkee

Op 24 en 25 augustus a.s. vindt dit jaar de Omloop Goeree-Overflakkee voor de 18e keer plaats. Tijdens deze prestatiewandeltocht leggen de lopers 110 kilometer af in 24 uur. Ruim 800 wandelaars lopen de route over de buitendijken, het strand van Goeree-Overflakkee en gedeeltelijk door unieke natuurgebieden die de rest van het jaar voor publiek gesloten zijn. De wandelaars worden elk jaar door een kleine 10.000 toeschouwers aangemoedigd.

In de loop van de vrijdagavond doen de wandelaars Middelharnis aan. Om de Omloop een feestelijk tintje te geven kunt u op vrijdag 24 augustus van 12.00 - 20.00 uur bij VVV/ANWB Middelharnis een gratis bidon afhalen. Wees er snel bij want op = op. De bidon wordt u aangeboden door het Recreatieschap Voorne-Putten, Rozenburg. Deze organisatie heeft verschillende wandel- en fietsroutes uitgezet in de regio en wil u op deze ludieke manier graag kennis laten maken met de fiets- en wandelroutes. Loop eens binnen bij de VVV/ANWB Middelharnis en laat u informeren over alle mogelijkheden die de regio te bieden heeft.

Voor meer informatie kunt u kijken op de website van de VVV Zuid-Hollandse-Eilanden Voorne-Putten/Overflakkee. De route van de omloop is te vinden elders op deze site of op de Omloopsite.

>Vrijwilligers gezocht!

De Omlooporganisatie zoekt nog diverse vrijwilligers voor de komende Omloop. Te denken valt o.a. aan: inrichten grote posten (Ooltgensplaat, Stellendam en/of Herkingen), chauffeurs materiaalbusjes inclusief opbouwen kleine posten, bemanning Kinderomloopposten, een extra helper bij het bagagevervoer, motorrijders om ingezet te worden als verkeersregelaars. Aanmelden kan via omloop@flakkee.net. Mocht u meer informatie willen, dan kunt u dit eveneens via dit mailadres opvragen. Zit er niets voor u bij, maar heeft u interesse om op een andere manier te helpen, mail ons dat dan, zodat wij met u contact kunnen opnemen om een geschikte plek binnen onze organisatie voor u te vinden.

Financiële extra's voor verenigingen die begeleiden

Kinderomloop: 5 of 15 kilometer wandelen voor het goede doel

Goeree-Overflakkee - De achttiende Omloop van Goeree-Overflakkee staat voor de deur. Op 24 en 25 augustus is het zover. Dan ronden honderden wandelaars het eiland: 110 kilometer binnen 24 uur. De Kinderomloop, voor kinderen van de basisscholen, is echter korter: 5 of 15 kilometer, afhankelijk van de leeftijd. De kinderen lopen op zaterdag 25 augustus, vanaf Galatheese Haven of Oude-Tonge tot de finishplaats Ooltgensplaat.

Tot nu toe heeft een beperkt aantal basisscholen zich opgegeven voor de Kinderomloop. Dat heeft alles te maken met het feit dat het sportieve evenement in de schoolvakantie valt en de meeste leerkrachten dan nog met vakantie zijn. Helaas, maar er is een mooie oplossing om tóch deel te nemen.

Een voorbeeld is de manier waarop het in Dirksland is geregeld. Kinderen kunnen zich aldaar voor de Kinderomloop inschrijven via de plaatselijke zwemvereniging. Dit met medewerking van de CBS Prins Maurits. De basisschool deed namens de zwemvereniging een oproep in de nieuwsbrief en zamelt de aanmeldingen en het inschrijfgeld in. Vervolgens zorgt de zwemvereniging voor de daadwerkelijke inschrijving en de begeleiding tijdens de Kinderomloop.

Prachtig voor de kinderen uit Dirksland en nog interessant voor de zwemvereniging ook, want die krijgt na afloop de helft van de sponsorgelden. Een aantrekkelijke constructie, die ook andere verenigingen op Goeree-Overflakkee wat extra financiën kan opleveren. Interesse? De organisatie van de Kinderomloop assisteert graag bij het koppelen van verenigingen aan basisscholen.

Daarnaast kunnen kinderen zich ook individueel inschrijven voor het wandelevenement. Zie daarvoor www.omloop.com. Kortom: alle kinderen die, ondanks de vakantie, willen meedoen aan dit bijzondere spektakel, kunnen op 25 augustus gewoon aan de start verschijnen. Bij die start ontvangen ze een rugzakje met eten en drinken en enkele leuke hebbedingetjes. Onderweg wordt bij enkele Kinderomloopposten bovendien wat te drinken en te snoepen uitgedeeld. Er is zelfs een eigen bezemwagen en een Kinderomlooparts.

Na de sportieve prestatie ligt er bij de finish in Ooltgensplaat een heuse medaille klaar. Maar het mooiste is misschien nog wel dat er wordt gelopen voor een fantastisch goed doel: de nieuwbouw van het Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam. Zeker is dat de kinderen het voor het inschrijfgeld niet hoeven te laten om mee te doen: Û 2,50 (als ze starten vanaf Galatheese Haven) of Û 5,00 (vanaf Oude-Tonge).

Meer informatie over de Kinderomloop is te vinden op www.omloop.com of via Daniëlle van Steeg, telefoon 06-51786928.