Evenals vorig jaar zult u hier gedurende de omloop het laatste nieuws vinden. Uiteraard hoort u het meest recente nieuws en goede muziek via Radio Goeree Lokaal.

Hieronder vindt u de laatste berichten van de Stichting Omloop Goeree-Overflakkee

Omloop Goeree-Overflakkee op druk bezochte toeristenmarkt in Ouddorp

Ooltgensplaat, 25 juli 2005

De Toeristendag op 20 juli 2005 in Ouddorp was een groot succes. Op een winderige maar zonovergoten dag konden de bezoekers kennis maken met de Omloop van Goeree-Overflakkee.

Voor velen was de Omloop G-O nieuw. Het fenomeen is alom bekend bij de bevolking van Goeree-Overflakkee. Minder bekendheid geniet het grootste eilandbrede, jaarlijks terugkerende evenement bij de bezoekers die op dit moment vakantie vieren. Geraakt door de beelden, die laten zien dat Goeree-Overflakkee niet per fiets, maar alleen wandelend in zijn geheel kan worden betreden, lieten de bezoekers zich geïnteresseerd informeren.

Immers, natuurgebieden, de slikken, waaronder een aantal gebieden dat normaal is afgesloten, op het eiland worden slechts één keer per jaar allemaal tegelijk opengesteld voor de wandelaars die meedoen aan de monsterwandeltocht met een lengte van 110 kilometer. De tocht die niet alle wandelaars kunnen volbrengen, maar wel zorgt voor onvergetelijke momenten en waar de uitdrukking 'met geen pen te beschrijven' gepast is.

Natuurlijk waren er eveneens bezoekers aan de kraam van de Omloop van Goeree-Overflakkee, die de Omloop G-O als geen ander kennen of er voor het eerst aan meedoen. Onder hen bevond zich ook een aantal kinderen dat meedoet aan de Kinderomloop op zaterdag 27 augustus 2005. Enthousiast werd er gevraagd om nog meer sponsorformulieren door een aantal ouders waarvan de kinderen meelopen. Immers, een deel van het gesponsorde bedrag is bestemd voor het goede doel van dit jaar, de vereniging de Zonnebloem, die bouwt aan een vakantieschip voor mensen met een lichamelijke handicap. Het resterende bedrag dat de kinderen bij elkaar lopen is bestemd voor de school, die de collectieve inschrijving van de kinderen heeft verzorgd. Aanmelden voor de Omloop van Goeree-Overflakkee kan via de website www.omloop.com of telefonisch op het nummer (0187) 64 39 68.

Kinderomloop Goeree Overflakkee

De 16e omloop van Goeree Overflakkee vindt plaats op 26 en 27 augustus 2005. Wegens het grote succes van de kinderomloop die in 2004 ter gelegenheid van de 15e omloop was georganiseerd, heeft het bestuur besloten om ook dit jaar wederom een kinderomloop te organiseren. Dit mede naar aanleiding van de vele vragen van ouders, u organiseert in 2005 toch ook wel weer een kinderomloop?

De kinderomloop vindt gelijktijdig plaats met de groet omloop en zal dus worden georganiseerd op zaterdag 27 augustus 2005. De kinderomloop is voor de kinderen van de basisschool.

De kinderen lopen dezelfde route als de volwassenen en start voor de kinderen uit groep 6 t/m 8 in Oude-Tonge en de kinderen t/m groep 5 starten in de galathese haven. De helft van de sponsor opbrengst van de kinderomloop is bestemd voor de de school waarvoor de kinderen lopen.

Kijk voor meer informatie over de kinderomloop op www.omloop.com.

Motorrijders gezocht voor de omloop

Bij de organisatie van de 16e omloop van Goeree Overflakkee is nog plaats voor vrijwillige motorrijders. De motorrijders worden bij toerbeurt op de route ingezet voor verkeers-,lopers- en publieksbegeleiding.

Diegene die belangstelling heeft kan zich aanmelden door een e-mail te sturen naar omloop@flakkee.net onder de vermelding van naam, adres, woonplaats en telefoonnummer. Telefonisch aanmelden is mogelijk bij Izaak van den Boogert op het nummer 0187-484338 of 06-13674684.

Speciaal voor deze taak wordt door de politie een instructie verzorgd op dinsdagavond 23 augustus 2005.

Jeltje van Nieuwenhoven bezoekt 16e omloop van Goeree-Overflakkee

Ooltgensplaat, 12 augustus 2005

Op vrijdag 26 en zaterdag 27 augustus vindt op het Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee de Omloop van Goeree-Overflakkee plaats. Het is de 16e keer dat deze wandelprestatietocht van 110 kilometer wordt georganiseerd. De Omloop van Goeree-Overflakkee is landelijk bekend. In dit verband brengt Jeltje van Nieuwenhoven, lid van het college van Gedeputeerde Staten van de provincie Zuid-Holland op zaterdag 27 augustus tijdens een werkbezoek een bezoek aan deze omloop. Haar aandacht gaat onder meer uit naar het werk van de vele vrijwilligers in de Omloop van Goeree-Overflakkee, zoals medici, chauffeurs, motorrijders en medewerkers voor het verzorgen van eten en drinken.

Alleen voor de omloop worden de natuurgebieden gelijktijdig opengesteld

Op 26 en 27 augustus staat het Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee vierentwintig uur lang op zijn kop. Dan wordt voor de 16e achtereenvolgende keer de 110-kilometer lange wandelprestatietocht georganiseerd. De lopers krijgen daar 24 uur de tijd voor. Het is een enorme prestatie een dergelijke monsterwandeltocht te volbrengen.

De zware route loopt rondom het eiland en gaat gedeeltelijk door unieke natuurgebieden, over buitendijken en via het strand. Dit kan slechts één keer per jaar. Alleen voor de Omloop van Goeree-Overflakkee worden natuur- en wandelgebieden, slikken, waaronder gebieden die gewoonlijk zijn afgesloten, eenmalig allemaal tegelijk opengesteld. Zo'n kleine 10.000 mensen zijn een nacht en een dag op de been om de verrichtingen van de wandelaars gade te slaan, hen te ondersteunen en aan te moedigen.

Goede doelen

De lopers doen niet zomaar mee. Zij laten zich sponsoren en brengen een bedrag bijeen voor een goed doel. Deelname is ook mogelijk in estafettevorm; teams in een eigen samenstelling kunnen de afstand met drie personen afleggen.

Het hoofddoel van dit jaar is een bijdrage aan de bouw van het nieuwe vakantieschip voor mensen met een lichamelijke handicap van de Nationale Vereniging Zonnebloem. Als een enorm bouwpakket groeit het 115 meter lange vaartuig van de Zonnebloem met de week. Het bedrag dat de lopers van de Omloop van Goeree-Overflakkee bijeen brengen is bestemd voor de aanleg van een vrijwilligershut in dit schip. Op 27 augustus, bij toeval gelijktijdig met de Omloop van Goeree-Overflakkee is de tewaterlating van het casco van dit schip van de Zonnebloem in Kinderdijk. En dat terwijl lopers 110 kilometer proberen af te leggen van de omloop, de ook wel bekend staat als de tocht van bloed, zweet en tranen, maar ook van genoegdoening.

Kinderomloop

Bijzonder is dat er sinds 2004 ook een Kinderomloop wordt georganiseerd tijdens dit evenement voor kinderen van het basisonderwijs. Op zaterdag 27 augustus lopen ruim 350 kinderen afhankelijk van hun leeftijd een tocht van 5 tot 15 kilometer.

Informatie

Voor nadere informatie of aanmelding voor de 16e Omloop van Goeree-Overflakkee kijk op de website van de omloop of bel naar (0187) 64 39 68.

Omloopgebak

Oude-Tonge, 16 augustus 2004

Het uur U van de Omloop van Goeree-Overflakkee nadert. Vrijdag de 26e is het weer zover, dan wordt weer het startschot gegeven voor deze 16e editie van de Omloop. We verwachten weer veel publiek langs de route die de vele lopers aanmoedigen op weg naar de finish. Dit wordt door de lopers altijd zeer op prijs gesteld. Wat ook op prijs wordt gesteld is dat er muziek langs de route is. Gelukkig spelen de plaatselijke muziekverenigingen van het eiland op een heleboel punten van de route.

Wat ook erg leuk is en wat wij zeer waarderen is dat enkele bakkers op het eiland weer bereid zijn omloopgebak te verkopen. Dus wanneer u de lopers op zaterdagavond met een lekker Omlooptaartje wil verrassen moet u bij bakker Akershoek, Bakkerij Bienefelt, Bakkerij Bleumink, Pieter Soeteman, Bakkerij van Helden of Bakkerij Koese zijn. Deze laatste bakker is zelfs zo vriendelijk geweest om de krentenbollen van de Kinderomloop te sponsoren.