In tegenstelling tot voorgaande jaren zijn er niet 2 "grote" goede doelen, maar is er dit jaar -evenals vorig jaar- slechts één groot goed doel, namelijk 'De Zonnebloem'.

Deze keer wordt er echter ook een cheque overhandigd aan drie organisaties op Goeree-Overflakkee. De drie eilandelijke doelen kunnen dit jaar rekenen op een sponsorbedrag van maar liefst 1 600 euro omdat dit jaar voor de 16e keer de omloop wordt gehouden.

De 3 eilandelijke doelen zijn:

'De Zonnebloem'

Aandacht, daar draait het om bij de Zonnebloem. Aandacht voor mensen met een fysieke beperking. Voor mensen die niet zo snel mee komen in deze snelle maatschappij en die dreigen te vereenzamen. Door middel van huisbezoek, excursies en aangepaste vakanties verhoogt de Zonnebloem de kwaliteit van leven van tienduizenden zieken en gehandicapten. Of het nou gaat om even lekker uitwaaien in de Dierentuin, een bezoekje aan de Keukenhof, een goed gesprek met ŽŽn van onze 37 000 vrijwilligers of zorgeloos op vakantie met ons schip, de Zonnebloem maakt het gewone bijzonder!

Voor dat laatste, het vakantieschip van de Zonnebloem, vragen wij nu uw aandacht. Al 20 jaar vaart het schip onafgebroken richting Duitsland en in die tijd hebben 46 000 ernstig zieken en gehandicapten de vakantie van hun leven gehad. Het schip is na al die jaren sterk verouderd, maar de vraag naar deze vaarvakanties groeit enorm. Voor onze passagiers is het namelijk de meest comfortabele en vaak enige manier om op vakantie te gaan.

Dus is besloten om een nieuw schip te bouwen. Het schip kost echter 14 miljoen euro, en dat kunnen we natuurlijk niet alleen opbrengen. Daarom vragen we heel Nederland iets te doen voor de Zonnebloem zodat we voetje voor voetje kunnen bouwen aan het nieuwe vakantieschip.

Loopt u mee voor de Zonnebloem? Dan kunnen ook in de toekomst jaarlijks bijna 3000 zieken en gehandicapten zorgeloos met het schip op vakantie. Namens alle vakantiegangers van de Zonnebloem alvast hartelijk dank!

Stichting podium

In haar eerste jaar als cultuuraanbieder is de herkenbaarheid van de stichting Podium sne gegroeid. Projecten als Kijkdijken en Getekend hebben een geheel eigen stempel gedrukt op het Watersnood-Herdenkingsjaar 2003. Het project Kralenketting heeft eveneens in het startjaar 2003 op verrassende wijze van zich laten horen. Podium heeft in het eerste jaar van haar bestaan dan ook een duidelijk visitekaartje van haar doelstelling afgegeven. Het zijn van aanjager, pleitbezorger en cultuurarchitect voor de regio Goeree Overflakkee is de beste typering van haar functie.

Molenstichting Goeree Overflakkee

In 1998 ontstond de Stichting tot Behoud der Molens op Goeree Overflakkee kortweg de Molenstichting G-O genoemd. Deze stichting werkt uitsluitend met vrijwilligers, en heeft momenteel 11 van de 12 nog aanwezige molens op Goeree Overflakkee in bezit. Financiele ondersteuning vindt plaats door gemeenten, rijk en provincie. Toch zijn er door de hoge kosten die molenbehoud met zich mee brengt nog veel wensen. Daarom is de bijdrage van de omloop meer dan welkom.

Unicef afd. Goeree Overflakkee

Unicef hoeft natuurlijk weinig toelichting, voor elk kind gezondheid, onderwijs, gelijkheid en bescherming sport gaat een steeds belangrijkere rol spelen in de projecten van Unicef. Sport verbroedert, sport is gezond, sport leert kinderen samen spelen en delen, sport leert kinderen regels, sport geeft kinderen zelfvertrouwen, sport helpt kinderen even hun zorgen te vergeten en bovendien sport is ontzettend leuk om te doen.