Op 26 en 27 augustus 2005 presenteert Radio Goeree Lokaal OmloopNieuwsRadio. Vanaf vrijdag 7 uur 's avonds tot zaterdag 19:00 uur volgt de lokale omroep van de gemeente Goedereede de lopers van de 16e Omloop van Goeree-Overflakkee weer op de voet, zodat u als luisteraar geen stap hoeft te missen!

Gedurende deze uitzending kunt u luisteren naar het actuele weerbericht, de actuele verslaggeving, de beste muziek en natuurlijk uw groetjes en verzoekjes.

Net als andere jaren bevat ook dit jaar OmloopNieuwsRadio naast de live verslagen vanuit het lopersveld ook een aantal vaste items.

- -:15

Om kwart over is er het onderdeel 'Loper belicht', in tegenstelling tot voorgaande jaren wordt dit item live uitgezonden. De luisteraar krijgt op deze manier een actuele impressie van de omloop heet van de naald. "Hoe is de sfeer op dit moment?" en "Wat zijn uw persoonlijke indrukken? "Is het dit jaar zwaarder dan voorgaande keren?" - voor lopers die de omloop reeds eerder gelopen hebben.

Dit jaar volgen we naast normale lopers ook twee estafette teams uit de gemeente Goedereede. Dit zijn de teams "Jaap Boone" en "Gemeente Goedereede".

- -:30

Op de halve uren zijn er diverse items die volgens een wisselend patroon worden uitgezonden. Het gaat hierbij om de volgende onderwerpen:

  • Het omloop weebericht
  • De Omloopplaat
  • Omloop-update - Er wordt dan teruggeblikt op de afgelopen uren in de omloop
- -:45

"Van start tot finish" wordt uitgezonden om kwart voor. Edwin Voogd uit Goedereede-Havenhoofd vertelt zijn verhaal over de omloop. Hierbij gaat hij in op diverse algemene punten rond de omloop (zoals bijvoorbeeld de voedig). Verder gaat hij ook dieper in op sommige controle posten, hij geeft hierover informatie of zijn eigen mening.

Natuurlijk worden ook de uitvallerss gemeld en is er aandacht voor de gestuurde groetjes en verzoekjes. In tegenstelling tot vorig jaar hebben deze geen vast tijdstip maar worden deze tussendoor uitgezonden.