Aan de Omloop van Goeree-Overflakkee worden jaarlijks één of meerdere goede doelen verbonden, waarvoor de lopers zich individueel kunnen laten sponsoren. Elke deelnemer aan de volledige omloop heeft ook een doel voor ogen: "Het halen van de finish binnen 24 uur!"

Spieren voor Spieren

Het hoofddoel van dit jaar is 'Spieren voor Spieren'. Kinderen willen spelen, sporten en... dromen over hun toekomst. Voor heel veel kinderen met een spierziekte is deze toekomstdroom erg onzeker. Spieren voor Spieren wil deze kinderen weer uitzicht geven op een kansrijke toekomst door structureel onderzoeksprojecten te financieren die helpen om spierziekten bij kinderen beter te behandelen.

Spieren voor Spieren heeft een aantal doelstellingen geformuleerd om zo stap voor stap de strijd tegen spierziekten bij kinderen aan te gaan.

Andere goede doelen

Evenals voorgaande jaren zal er van het bijeengelopen bedrag weer een deel gedoneerd worden aan de volgende kleinere goede doelen:

Stichting Huifbedrijden Goeree Overflakkee

"Heilzaam, ontspannend en toch leuk!"

Huifbedrijden is een vorm van therapie met paarden. Het is voornamelijk bedoeld voor (meervoudige) lichamelijke gehandicapten, maar ook mensen met bijvoorbeeld een dwarslaesie, epilepsie of reuma hebben er baat bij en mensen die aan het revalideren zijn. Sinds 2010 biedt de Stichting Huifbedrijden Goeree-overflakkee deze dienst aan in Ouddorp.

In het huifbed lopen twee speciaal daarvoor getrainde paarden. De cliënten liggen op een doek, dat over de ruggen van de paarden is gespannen, zodat zij de warmte en de golvende bewegingen van de paarden kunnen voelen. Deze ontspannen manier van beweging vermindert klachten als spasmen en obstipatie en het is dus van grote therapeutische waarde. De cliënten kunnen desgewenst met behulp van een tillift op het huifbed worden getild. Komt gerust eens kijken, iedere maandagochtend tussen 10 en 12 uur op Hippisch Centrum Ouddorp, Hofdijkseweg 48.

G-tennis en Rolstoeltennis - TC Melissant

Iedereen heeft recht op sport en spel. Sport is een belangrijk onderdeel in de ontwikkeling van iedere individu. Je krijgt meer zelfvertrouwen, ontmoet andere sporters, je beweegt meer, leert omgaan met regels en discipline en je krijgt te maken met winnen én verliezen. Maar bovenal is sport natuurlijk ook gewoon leuk en gezond! Bovenstaande is de reden dat wij (Tennisclub Melissant) twee jaar geleden begonnen zijn met het aanbieden van rolstoeltennis. Vanaf 2011 hebben we kinderen met een verstandelijke beperking ook kennis laten maken met G-tennis met als resultaat dat de eerste G-tennisgroep in April gaat starten met de eerste lessen.

Als vereniging hebben we alleen één groot obstakel! We hebben geen invalidentoilet/kleedruimte en ook de rolstoeltoegankelijkheid kan verbeterd worden. Ons project van Niets naar Iets zet zich in om deze twee obstakels aan te pakken zodat iedereen bij ons "gewoon" kan sporten zoals het hoort.

Sinterklaasmiddag ZuidWester

In een werkgebied omgeven door water, biedt Zuidwester zorg en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking en aan jongeren met een sociale en gedragsproblematiek. Zelfbeschikking, kwaliteit van bestaan en respect staan hierbij centraal. De medewerkers van Zuidwester werken vanuit deze thema's actief in het aanbieden van ondersteuning aan ruim 1000 cliënten. Zuidwester is te vinden op allerlei locaties in Zuid-Holland, Zeeland en West-Brabant.

Een groep cliënten van deze stichting zullen een gezellige middag aangeboden krijgen bij Pannenkoekhuis & Lunchroom 't Majoortje in Middelharnis. Lekker pannenkoeken eten, gezellig samen spelletjes doen en natuurlijk ontvangen zij een leuk cadeau.