Op 24 en 25 augustus 2012 presenteert RGL FM "OmloopNieuwsRadio". Vanaf vrijdag zes uur 's avonds tot zaterdag 20:00 uur volgt de lokale omroep van de gemeente Goedereede de lopers van de 23e Omloop van Goeree-Overflakkee weer op de voet, zodat u als luisteraar geen stap hoeft te missen!

Zo is er het actuele weerbericht, de actuele verslaggeving, de beste muziek en natuurlijk uw interactieve groetjes en verzoekjes.

Ieder uur wordt het onderdeel 'Loper belicht' uitgezonden. Hierin word live contact gezocht met een van deelnemers aan de omloop. De luisteraar krijgt op deze manier een actuele impressie van de omloop heet van de naald. "Hoe is de sfeer op dit moment?" en "Wat zijn uw persoonlijke indrukken? "Is het dit jaar zwaarder dan voorgaande keren?"

Hieronder staat welke deelnemer er aan bod komt in de rubriek, natuurlijk met achtergrondinformatie van de lopers die aan het woord komen.

Deelnemer Woonplaats Startnr Achtergrondinformatie
Martha Westhoeve-Krijger Ouddorp 76

Martha over haar deelname:

Wat moet ik schrijven over mijzelf? Dat ik het dit jaar voor de 13e maal ga proberen. Dat ik de tocht alle jaren heb uitgelopen. Dat ik er naar uitkijk maar ook tegenop zie omdat ik weet wat ik te wachten sta.

Maar thuisblijven is geen optie dat zou nog meer pijn doen. Weten dat de omloop gelopen wordt en niet mee doen. Verder ben ik dankbaar dat ik over de gezondheid beschik om dit te kunnen doen.

Wandelen is gezond voor lichaam en geest. Maar of dit ook geldt voor de 110 km laat ik in het midden. Ik train regelmatig en zo loop ik al jaren de 4-daagse van Nijmegen een goede training voor de Omloop.

Miranda Grinwis-Driesse Ouddorp 129

Miranda is sinds 1997 geïnfecteerd met het omloopvirus, sindsdienheeft ze de omloop drie keer helemaal gelopen, twee keer de halve omloop en één keer estafette.

Dit jaar weer een keer gekozen voor de uitdaging: 110 kilometer.

Het eerste deel loop Miranda met haar zus (die loopt mee in een estafetteteam) en op zaterdag hoopt ze met haar moeder te lopen, die loopt dit jaar de 55 kilometer en verder hoopt ze ook nog een stuk met haar dochter Joske te wandelen.

Miranda zegt zelf over de deelname van haarzelf en haar familieleden: Dus het zit wel in de familie, zeg maar.

Elma Tanis Goedereede 191

Elma is 41 jaar en getrouwd met Willem-Jan Tanis die ook loopt. Ze hebben 2 zonen, Harm is 12 jaar en Niels is 11 jaar. Harm loopt ook mee, hij loopt de 55 km. samen met Elma's zus: Marian van Oostenbrugge.

Harm en Marian hebben ook samen de vierdaagse van Nijmegen gelopen (30 km), zelf heeft Elma 40 km in Nijmegen gelopen en Willem-Jan heeft de 50 km gelopen. Ze loopt de omloop voor de derde keer, zo'n 15 jaar geleden heeft Elma de omloop geheel uitgelopen, maar het volgende jaar is ze bij het strand van Ouddorp uitgevallen. Elma heeft dit jaar enorm veel zin om weer te starten met de omloop.

Leen Stolk Melissant 91

Leen is 69 jaar en loopt dit jaar de omloop voor de 19e maal en heeft ze allemaal ook uitgelopen. De afstanden die hij loopt zijn meestal 40 km, soms ook 50, 60 en 80 km. Ook langere afstanden (130, 135 en 160 km) heeft Leen gelopen evenals diverse vierdaagse wandelingen in o.a. Apeldoorn. Meestal loopt Leen in een groepje van 3 personen.

Leon de Geus Melissant 60

Dit is de vijfde keer dat hij meedoet. Leon heeft hem 1 keer geheel uitgelopen. Dit jaar doet hij het samen met een vriend. Deze vriend doet het voor de eerste ker en ze hopen dan ook de finish met z'n twee-en. De vrouw van Leon heeft haar zus en zwager opgetrommeld zondat ze 's-nacht langs de lijn kan gaan staan.