Op vrijdag 24 augustus om zeven uur 's avonds zal al weer de 23e omloop van Goeree-overflakkee van start gaan. De deelnemers die op dat moment van start gaan hebben 24 uur de tijd om ongeveer 110 kilometer af te leggen en hoewel deze wandeltocht klein is begonnen, is hij uitgegroeid tot een groots evenement. Op het voormalige eiland Goeree-overflakkee staat deze prestatiewandeltocht dan ook bekend als "De Omloop".

Een complete omloop is 110 kilometer, maar sinds enige tijd bestaat er ook de mogelijkheid om een halve of éénderde wandeltocht (respectievelijk 50 en 30 km) te lopen. Dit jaar is aan het scala met mogelijk afstanden de zogenaamde Kennedymars toegevoegd, deelnemers aan deze mars moeten een afstand van 80 kilometer afleggen om bij de finish te komen. Voor de kinderen van de basisschool is er de mogelijkheid om mee te doen met de kinderomloop die 14,8 kilometer lang is voor de oudste kinderen en 4,8 voor de jongere kinderen.

RGL's Omloopverslag

Natuurlijk wordt u door RGL via de radio op de hoogte gehouden van het laatste omloopnieuws. Evenals voorgaande 12 jaren zal er ook dit jaar weer via internet verslag worden uitgebracht van deze "tocht der tochten" zodat u, waar u zich ook ter wereld bevind, geen stap van de omloop van Goeree-overflakkee hoeft te missen.

Dit jaar is er weer de mogelijkheid om de omloop, waar ook in Nederland of zelfs ter wereld, via een audio-stream op internet te beluisteren. Zodat men de verrichtingen van de, uit geheel Nederland en zelfs daarbuiten afkomstige, deelnemers overal kan volgen.


Websites van voorgaande jaren


OMLOOPNIEUWSRADIO 24 & 25 AUGUSTUS
ETHER 105.6 FM - KABEL 105.9 FM